PH Automatisering Hoogeveen: de wegenwacht van de digitale snelweg

Het zal je maar gebeuren. Je bent lekker aan het werk totdat je argeloos op een link in een mailtje klikt. De afzender lijkt betrouwbaar dus gingen er geen alarmbellen af.  Die hoor je pas als je computer op slot wordt gezet en je ondermeer je administratie kwijt bent. Je computer is in dat geval besmet met gijzelsoftware. Met een beetje geluk geven de computergijzelaars na betaling van losgeld je pc weer vrij maar dat is en blijft een gok. Het alternatief is een deskundige inschakelen die de pc weer kan bevrijden. 

Lees meer
Een bijdrage van Compaenist, geplaatst op 17-01-2019

Informeel leren leren bij huiswerkinstituut Saspa

De eerste fanclub voor school en huiswerk moet nog opgericht worden. Logisch, want er zijn nu eenmaal zoveel leuke andere dingen te doen dan acht uur per dag in een lokaal te zitten. Ben je eindelijk vrij, dan wachten de Franse rijtjes, de wiskundige formules of de jaartallen van geschiedenis. Dat Bonifatius bij Dokkum vermoord is zoeken ze bij Opsporing Verzocht maar uit zou je denken. En wat de wiskunde betreft: Je had toch al besloten geen raketgeleerde te worden, laat maar zitten dus. Helaas werkt het niet zo. Zin of geen zin; school hoort erbij en huiswerk ook. Dat hoeft geen ramp te zijn. Meestal volstaat goed opletten om zonder kleerscheuren door je huiswerk, toetsen en dus schooljaar te komen. Toch kan het tegenzitten. Door omstandigheden thuis of andere persoonlijke omstandigheden kan leren een verzoeking zijn. Je wilt waarschijnlijk wel, maar hebt geen energie of snapt het simpelweg niet. Dat is balen maar geen reden tot paniek. In dat geval kan extra hulp de schooltijd een stuk makkelijker maken.  

Lees meer
Een bijdrage van Compaenist, geplaatst op 11-12-2018

PromoBee Hoogeveen viert miljoenste watergeschenk

Champagne en taart deze week bij PromoBee Gifts en Promowear uit Hoogeveen  (www.PromoBee.nl). De relatiegeschenkenspecialist, gevestigd in ondernemershotel De Compaen, vierde de levering van haar miljoenste waterfles sinds de start van de onderneming, drie jaar geleden. ‘Dat zijn meer dan dertig vrachtwagens vol,’ rekent directeur René Kerkhof snel uit. De waterflesjes met daarop de naam van de klant, zijn een klein maar nuttig cadeautje voor wachtenden in bijvoorbeeld onverwachte files of op Schiphol als de rijen daar weer eens tot op de stoep staan. De meeste mensen kennen het flesje waarschijnlijk als troostgeschenk door ProRail. Als er weer eens blaadjes op de rails liggen of de wissels uitzetten door de hitte dan staan ProRail medewerkers paraat met een flesje water uit Hoogeveen. René Kerkhof krijgt zijn eigen flesjes regelmatig in de hand gedrukt als hij weer eens op pad is. ‘Hoogeveen voelt dan ineens stuk dichterbij,’ lacht de ondernemer die zelf meer dan tien jaar marketingervaring achter zijn naam heeft staan.

 
Lees meer
Een bijdrage van Compaenist, geplaatst op 06-12-2018

CloseSure Hoogeveen spin in het web van Big Data

Internet is een goudmijn vol informatie. Dagelijks bestellen miljoenen mensen boodschappen, neuzen rond op vakantiesites of bestellen hun avondeten via de digitale snelweg. Bewust of onbewust laten ze informatie achter waar bedrijven graag gebruik van maken: Big Data. Bedrijven kunnen hiermee hun concurrentiepositie en dienstverlening verbeteren. Andersom is het voor bedrijven van belang de persoonlijke klantgegevens binnenboord te houden. In beide gevallen kan CloseSure behulpzaam zijn.

 
Lees meer
Een bijdrage van Compaenist, geplaatst op 29-11-2018

Novatrace bouwt mee aan ruimtestation

Hun kennis van de ruimtevaart ging tot voor kort niet verder dan de maanlanding. Van elektronica weten ze bij Novatrace uit Hoogeveen echter alles. Juist daarom is het in Ondernemershotel De Compaen gevestigde vijfmansbedrijf gevraagd mee te werken aan een nieuwe koppelingsmodule voor het internationale ruimtestation ISS, dat op ruim 400 kilometer boven onze hoofden zweeft. De koppelingsmodule is de toegangsdeur voor de raketten met bijvoorbeeld eten of materiaal. 

Lees meer
Een bijdrage van Compaenist, geplaatst op 22-11-2018

Massagetherapeut Lenneke Dam gaat spierpijn te lijf

‘Opzij opzij opzij, maak plaats maak plaats maak plaats, we hebben ongelofelijke haast. Opzij opzij opzij, want wij zijn haast te laat, we hebben maar een paar minuten tijd.’ Herman van Veen typeerde in 1979 heel scherp het arbeidsethos van de gemiddelde Nederlander. Als we aan het werk zijn is er geen tijd voor afleiding. Nou ja, misschien even bij de koffieautomaat, maar daarna is het weer knallen. De aspirines liggen in de la voor het geval hoofdpijn of een irritante spierpijn denkt het gesprek met bijvoorbeeld een belangrijke klant te kunnen verstoren. 

Lees meer
Een bijdrage van Compaenist, geplaatst op 14-11-2018

Bottomlines geeft inzicht in je bedrijf

Succesvol ondernemen is niet alleen geld verdienen met je mooie dienst of product. Het is óók controle houden over de ontwikkeling van je bedrijf. En als dat niet jouw grootste hobby is, is het fijn dat er een systeem is dat realtime die controle houdt, op elk moment van de dag. Nog fijner is dat er collega-ondernemers zijn, die jou daarbij helpen. In Hoogeveen zijn dat Edwin Snijders en Gert-Jan Mannak, die sinds kort onder de naam Bottomlines actief zijn vanuit Ondernemershotel De Compaen.

 

Lees meer
Een bijdrage van Compaenist, geplaatst op 08-11-2018

Tweede escaperoom bij The Basement in Hoogeveen

The Basement heeft onlangs een tweede escaperoom geopend in Ondernemershotel De Compaen in Hoogeveen. Het thema van de nieuwe escaperoom is ‘Grill with a Thrill’.

Lees meer
Een bijdrage van Compaenist, geplaatst op 25-09-2018