Corona leidt tot flexibilisering kantoormarkt

HOOGEVEEN - De coronacrisis heeft geleid tot een flexibilisering van de kantoormarkt. Nu thuiswerken de norm is, stoten bedrijven hun kantoortuinen af en gaan ze op zoek naar een kleinere of flexibele invulling. Veel thuiswerkers hebben op hun beurt behoefte om af en toe even in een zakelijke omgeving te werken, bijvoorbeeld één dag per week. Roelof Linde, verhuurder van kantoorruimte in Hoogeveen en Tom Rotensen, bedrijfsmakelaar actief in Hoogeveen, merken die nieuwe belangstelling in de praktijk.

 
Lees meer
Een bijdrage van Compaenist, geplaatst op 08-06-2020

Netwerken met Ballen

De eerste editie van het nieuwe event Netwerken met Ballen is op donderdag 19 september van 16.30 tot 19.00 uur en wordt gehouden in het gezellige restaurant De Vosch, dat gevestigd is in Ondernemershotel De Compaen aan de Vos van Steenwijklaan 75.

 

Lees meer
Een bijdrage van Compaenist, geplaatst op 29-08-2019

Business Bowls in De Compaen

HOOGEVEEN - Op donderdag 20 juni wordt in Ondernemershotel De Compaen in Hoogeveen de eerste editie van Business Bowls gehouden. Dit is een nieuw netwerkevent voor ondernemers, met een vleugje mindfulness. In restaurant De Vosch klinken aan het eind van de middag gedurende een half uurtje de klankschalen, waarna iedereen helemaal zen kan borrelen en netwerken. 

Lees meer
Een bijdrage van Compaenist, geplaatst op 28-05-2019

Compaenisten slaan vleugels uit

Twee bedrijven die groot zijn geworden in Ondernemershotel De Compaen in Hoogeveen slaan hun vleugels uit: Team Adis en PromoBee, samen goed voor inmiddels tien man personeel. De twee startten zeven jaar geleden als éénmansbedrijf in De Compaen en zijn sindsdien gestaag uit hun jasje gegroeid. Eind mei betrekken ze een eigen pand op industrieterrein De Wieken en verlaten ze De Compaen. 

Lees meer
Een bijdrage van Compaenist, geplaatst op 14-05-2019

Het WiltKracht-effect is tijd

Wiltkracht is de nieuwe naam voor het bedrijf van ondernemer Daphne van der Wilt uit Hoogeveen. Vanuit Ondernemershotel De Compaen geeft ze samen met andere ‘WiltKrachten’ ondersteuning aan ondernemers en organisaties. ‘Praktische ondersteuning zonder gedoe’, vat Daphne kernachtig samen. 

Lees meer
Een bijdrage van Compaenist, geplaatst op 07-05-2019

7500 Uitbraken in Hoogeveen

In Hoogeveen zijn in de afgelopen 2,5 jaar 7500 uitbraken gepleegd. De uitbrekers waren allemaal actief bij de twee escaperooms van The Basement in Hoogeveen. Eigenaren Ramon Mol en Roelof Linde hadden bij de start van escaperoom Project Blue 26A8 in november 2016 niet verwacht dat het zo’n vaart zou lopen.

Lees meer
Een bijdrage van Compaenist, geplaatst op 23-04-2019

PH Automatisering Hoogeveen: de wegenwacht van de digitale snelweg

Het zal je maar gebeuren. Je bent lekker aan het werk totdat je argeloos op een link in een mailtje klikt. De afzender lijkt betrouwbaar dus gingen er geen alarmbellen af.  Die hoor je pas als je computer op slot wordt gezet en je ondermeer je administratie kwijt bent. Je computer is in dat geval besmet met gijzelsoftware. Met een beetje geluk geven de computergijzelaars na betaling van losgeld je pc weer vrij maar dat is en blijft een gok. Het alternatief is een deskundige inschakelen die de pc weer kan bevrijden. 

Lees meer
Een bijdrage van Compaenist, geplaatst op 17-01-2019

Informeel leren leren bij huiswerkinstituut Saspa

De eerste fanclub voor school en huiswerk moet nog opgericht worden. Logisch, want er zijn nu eenmaal zoveel leuke andere dingen te doen dan acht uur per dag in een lokaal te zitten. Ben je eindelijk vrij, dan wachten de Franse rijtjes, de wiskundige formules of de jaartallen van geschiedenis. Dat Bonifatius bij Dokkum vermoord is zoeken ze bij Opsporing Verzocht maar uit zou je denken. En wat de wiskunde betreft: Je had toch al besloten geen raketgeleerde te worden, laat maar zitten dus. Helaas werkt het niet zo. Zin of geen zin; school hoort erbij en huiswerk ook. Dat hoeft geen ramp te zijn. Meestal volstaat goed opletten om zonder kleerscheuren door je huiswerk, toetsen en dus schooljaar te komen. Toch kan het tegenzitten. Door omstandigheden thuis of andere persoonlijke omstandigheden kan leren een verzoeking zijn. Je wilt waarschijnlijk wel, maar hebt geen energie of snapt het simpelweg niet. Dat is balen maar geen reden tot paniek. In dat geval kan extra hulp de schooltijd een stuk makkelijker maken.  

Lees meer
Een bijdrage van Compaenist, geplaatst op 11-12-2018

PromoBee Hoogeveen viert miljoenste watergeschenk

Champagne en taart deze week bij PromoBee Gifts en Promowear uit Hoogeveen  (www.PromoBee.nl). De relatiegeschenkenspecialist, gevestigd in ondernemershotel De Compaen, vierde de levering van haar miljoenste waterfles sinds de start van de onderneming, drie jaar geleden. ‘Dat zijn meer dan dertig vrachtwagens vol,’ rekent directeur René Kerkhof snel uit. De waterflesjes met daarop de naam van de klant, zijn een klein maar nuttig cadeautje voor wachtenden in bijvoorbeeld onverwachte files of op Schiphol als de rijen daar weer eens tot op de stoep staan. De meeste mensen kennen het flesje waarschijnlijk als troostgeschenk door ProRail. Als er weer eens blaadjes op de rails liggen of de wissels uitzetten door de hitte dan staan ProRail medewerkers paraat met een flesje water uit Hoogeveen. René Kerkhof krijgt zijn eigen flesjes regelmatig in de hand gedrukt als hij weer eens op pad is. ‘Hoogeveen voelt dan ineens stuk dichterbij,’ lacht de ondernemer die zelf meer dan tien jaar marketingervaring achter zijn naam heeft staan.

 
Lees meer
Een bijdrage van Compaenist, geplaatst op 06-12-2018

CloseSure Hoogeveen spin in het web van Big Data

Internet is een goudmijn vol informatie. Dagelijks bestellen miljoenen mensen boodschappen, neuzen rond op vakantiesites of bestellen hun avondeten via de digitale snelweg. Bewust of onbewust laten ze informatie achter waar bedrijven graag gebruik van maken: Big Data. Bedrijven kunnen hiermee hun concurrentiepositie en dienstverlening verbeteren. Andersom is het voor bedrijven van belang de persoonlijke klantgegevens binnenboord te houden. In beide gevallen kan CloseSure behulpzaam zijn.

 
Lees meer
Een bijdrage van Compaenist, geplaatst op 29-11-2018