PromoBee Hoogeveen viert miljoenste watergeschenk

6 december 2018

Champagne en taart deze week bij PromoBee Gifts en Promowear uit Hoogeveen  (www.PromoBee.nl). De relatiegeschenkenspecialist, gevestigd in ondernemershotel De Compaen, vierde de levering van haar miljoenste waterfles sinds de start van de onderneming, drie jaar geleden. ‘Dat zijn meer dan dertig vrachtwagens vol,’ rekent directeur René Kerkhof snel uit. De waterflesjes met daarop de naam van de klant, zijn een klein maar nuttig cadeautje voor wachtenden in bijvoorbeeld onverwachte files of op Schiphol als de rijen daar weer eens tot op de stoep staan. De meeste mensen kennen het flesje waarschijnlijk als troostgeschenk door ProRail. Als er weer eens blaadjes op de rails liggen of de wissels uitzetten door de hitte dan staan ProRail medewerkers paraat met een flesje water uit Hoogeveen. René Kerkhof krijgt zijn eigen flesjes regelmatig in de hand gedrukt als hij weer eens op pad is. ‘Hoogeveen voelt dan ineens stuk dichterbij,’ lacht de ondernemer die zelf meer dan tien jaar marketingervaring achter zijn naam heeft staan.

Nieuwe website
Het drie man sterke team is sowieso al in feeststemming. Deze week werd ook de nieuwe website in gebruik genomen. ’Sneller, overzichtelijker en praktischer' somt de directeur de tevreden de voordelen van de nieuwe site op. Tijd om uitgebreid te feesten is er niet. Het werk moet door en daar gaat alle energie naar toe. Met de feestdagen in aantocht neemt ook de vraag naar bijzondere geschenken weer toe en dus is het alle hens aan dek.

Passie en betrokkenheid
Wie bij PromoBee aanklopt voor een relatiegeschenk, krijgt meer dan een kop koffie en de nieuwste catalogus. René Kerkhof en zijn team willen dat de klant scoort en opvalt met hun klantencadeau en nemen daar de tijd voor. ‘Bedrijven willen iets opvallends. Iets wat er uitspringt. Een ondernemer die zegt met een frisse blik naar zijn klanten te kijken adviseerden wij een doosje pepermuntjes met die slogan er opgedrukt. Simpel maar opvallend en zeker goed voor glimlach als je het cadeau krijgt. Of een bedrijf dat een ijskrabber wilde. Die kreeg uiteindelijk een krabber met op de andere kant een parkeerschijf. Die gebruik je dus het hele jaar en dus heb je als bedrijf dubbel zoveel aandacht.’ Kerkhof: ‘Passie en betrokkenheid staan voorop bij PromoBee. ‘Het is fijn dat we geld verdienen maar het belangrijkste is dat de klant scoort met zijn product. Die komt geheid nog een keer bij ons langs en dat is goed voor beide partijen.’

 

Een bijdrage van Compaenist