PH Automatisering Hoogeveen: de wegenwacht van de digitale snelweg

17 januari 2019

Het zal je maar gebeuren. Je bent lekker aan het werk totdat je argeloos op een link in een mailtje klikt. De afzender lijkt betrouwbaar dus gingen er geen alarmbellen af.  Die hoor je pas als je computer op slot wordt gezet en je ondermeer je administratie kwijt bent. Je computer is in dat geval besmet met gijzelsoftware. Met een beetje geluk geven de computergijzelaars na betaling van losgeld je pc weer vrij maar dat is en blijft een gok. Het alternatief is een deskundige inschakelen die de pc weer kan bevrijden. 


Veertien jaar ervaring
Een telefoontje naar Johnny Hoekman of Ronald van Essen is in dit geval een verstandige keuze. De ICT- experts van PH-automatisering helpen mkb’ers met hun automatisering. Ze plaatsen, onderhouden en beveiligen pc’s en netwerken. Het team staat bovendien garant voor actuele software en grijpt in bij problemen. Een soort van wegenwacht op de digitale snelweg dus.  Een virusaanval is volgens de ICT-experts uit Hoogeveen nooit 100 procent te voorkomen. Een professionele viruskiller, firewall, en spamfilter kunnen het risico wel een stuk kleiner maken benadrukt hij. Wat ook belangrijk is bewustwording bij de gebruikers. Als ze weten waar ze op moeten letten trappen ze minder snel in een nepmail dat bijvoorbeeld een virus bevat.

Veertien jaar ervaring
Al ruim veertien jaar ondersteunt de 34-jarige Johnny Hoekman mkb’ers met hun automatisering. Daarvoor hield hij als kind thuis de computers in de benen en was een vraagbaak voor de buurt. Hij neemt al het beveiligings – en onderhoudswerk uit handen zodat de klant zich helemaal kan concentreren op zijn of haar product. Een geijzelde computer voorkomen is ook voor hem onmogelijk. Als het meezit kunnen de pc-gijzelaars verjaagd worden en data weer toegankelijk gemaakt worden. 

Voorkomen beter dan genezen
Voorkomen is ook hier beter dan genezen. ‘Ondernemers moeten kiezen voor een goede back-up. Denk aan een automatische reservekopie van de belangrijkste bedrijfsinformatie. De informatie gaat dan elke dag naar een server in een datacentrum. Mocht er iets misgaan dan ben je in het ergste geval alleen de computers kwijt maar is de informatie nog beschikbaar’ legt hij uit. Kortom; PH Automatisering neemt de ondernemer veel werk en zorgen uit handen. ‘Eigenlijk moet de klant niets van ons merken.’ ‘Alle veiligheidsmaatregelen draaien onzichtbaar en de ondernemer kan zich op zijn of haar werk concentreren’ lacht de digitale redder in nood.

 

 

Een bijdrage van Compaenist