7500 Uitbraken in Hoogeveen

23 april 2019

In Hoogeveen zijn in de afgelopen 2,5 jaar 7500 uitbraken gepleegd. De uitbrekers waren allemaal actief bij de twee escaperooms van The Basement in Hoogeveen. Eigenaren Ramon Mol en Roelof Linde hadden bij de start van escaperoom Project Blue 26A8 in november 2016 niet verwacht dat het zo’n vaart zou lopen.

Stroomversnelling
‘We rekenden aanvankelijk op 1500 deelnemers per jaar en vonden dat best ambitieus, maar dat we nu al op 7500 deelnemers zitten hadden we niet zien aankomen. Het kwam in een stroomversnelling toen we eind 2018 onze tweede escaperoom Grill with a Thrill openden’, vertellen de eigenaren.

Teambuilding
‘Ook zien we dat, waar het in het begin vooral om vriendengroepen en families ging, nu steeds vaker bedrijven hun jaarlijkse uitje bij ons plannen. Het blijkt niet alleen leuk, maar ook een sterke teambuilding-activiteit te zijn.’

Gemeentekluis
De Hoogeveense ondernemers hebben de smaak te pakken en kondigen aan verder te zullen investeren: ‘Misschien wel buiten het pand’, klinkt het nog wat geheimzinnig. De huidige twee escaperooms zitten in de voormalige gemeentekluis van Hoogeveen, in de 100 m2 grote kelder van het ondernemerscomplex aan de De Vos van Steenwijklaan.

Het Koetshuis
The Basement heeft momenteel samen met restaurant Het Koetshuis een gezamenlijke actie op Facebook, waarbij ze speel- en culinaire-arrangementen verloten met een totale waarde van 950 euro (www.facebook.com/escaperoomthebasement).

www.escaperoomthebasement.nl

Een bijdrage van Compaenist